Sikeresen megvalósult a Seven Smart Steps Erasmus+ projekt, a zárókonferencia megrendezésére 2022. július 25-én a csíkszeredai megyeházán került sor, ahol az eredményekről és a jövőbeli tervekről a sajtó képviselőinek is beszámoltak a résztvevők.

A találkozó központi témája az elért eredmények összesítése volt, amelyeket a szakmai közönség elé tártunk. A teljeskörű adaptációs folyamatról, a tananyagfejlesztésről, a pilotoktatásról, valamint az elkészült tartalmakról maguk a tartalomfejlesztésben részt vevő pedagógusok számoltak be a rendezvényen.

Seven Smart Steps projekt célja egy korábbi projekt során kidolgozott, a differenciált oktatást támogató digitális megoldás szélesebb körű adaptációja az általános iskolák felső tagozatán. A digitális oktatási módszertan és a Tanlet oktatási segédeszköz szélesebb szakmai közösséggel való megismertetésén keresztül szerettük volna támogatni a tanárok digitális kompetenciájának fejlesztését is. Az adaptációs folyamat során a pedagógusok új oktatási tartalmakat hoztak létre, melyhez megfelelő technikai-módszertani felkészítést biztosítottunk számukra. A folyamat végére maguk is SMART mentorokká váltak, akik bemutatták az alkalmazást és tapasztalataikat a helyi szakmai közösségnek.

A közös munka eredményesen zárult, létrejött egy színvonalas digitális tananyag-tartalom, valamint a résztvevők képessé váltak a digitális oktatási felületek önálló és magabiztos alkalmazására, mely képességstruktúra hosszú távon kamatoztatható az oktatás területén.

A Tanlet digitális alkalmazás és e-learning módszertan fejlesztése és hatékonyabbá tétele a mostani tapasztalatokkal gazdagabban, a jövőben is folytatódik majd.

A projekt negyedik, utolsó hírlevelét olvashatja itt: