A Learn Than Play projekt zárásaként megrendezésre került szakmai konferencia keretében (Orfű, 2022.12.17.) bemutattuk a digitális oktatás terén elért eredményeket. A LEARN THAN PLAY projekt célja a szülők, tanodák és iskolák közötti együttműködés feltételeinek javítása volt, innovatív eszközökkel egy digitálisan támogatott módszertan fejlesztése révén.

A különböző országokból érkező érdeklődők az egynapos program keretében betekintést kaphattak a digitális pedagógiába, az új módszertani megoldásokba, kipróbálhatták a Tanlet digitális segédeszközt, mely jelentős támogatást nyújthat a hétköznapi oktatás és differenciálás során. A résztvevők a projekt szakembereinek, a tananyagfejlesztőknek és a Tanlet rendszert a gyakorlatban alkalmazó és tesztelő pedagógusoknak a tapasztalataival ismerkedhettek meg, valamint alkalmuk adódott a gyakorlatban kipróbálni a platformot és a már kész tananyagokat.

A zárókonferencián jelentős számú szakmai résztvevő ismerkedhetett meg alaposan a projekteredményekkel, az innovatív módszertannal és az alkalmazás oktatási funkciójával. Reményeink szerint a jelenlévők hétköznapi oktatási rutinjának részéve válik a platform, valamint általuk minél szélesebb szakmai körben válik ismertté és elterjedté a LTHP alkalmazás.