Az EDUBOT stratégiai partnerségi Erasmus+ projekt keretében azon dolgozunk, hogy egy mesterséges intelligencia (MI) asszisztenst állítsunk a pedagógusok mellé, amely egyéni tanulási élményt nyújtva vezet végig minden egyes tanulót egy-egy digitális tananyagon, rugalmasan alkalmazkodva a tanuló ismeretszintjéhez és tanulási szokásaihoz, a tanulási folyamatból nyert adatok felhasználásával pedig támogatja a tanárokat a differenciált oktatás megszervezésében.

Az adaptív útvonalakon a diákok először interaktív feladatokkal találkoznak, és csak akkor kapnak magyarázatot, ha nem tudják megoldani a feladatot. Így a feladatokban helyes válaszokat adó tanulók gyorsan haladnak előre, és egyre magasabb szintre jutnak, míg a válaszokkal küszködők lassabb, több magyarázattal járó útvonalon haladnak, de végül a tanulási folyamat eredményeként később felzárkózhatnak.

Az adaptív minta tananyagot erre a linkre kattintva lehet megtekinteni. Belépés vendégként, vagy regisztráció után lehetséges. Az EDUBOT asszisztenst egyelőre irányító táblák helyettesítik.