A Seven Smart Steps projekt keretében törekedünk arra, hogy a pedagógusok hétköznapi oktatási rutinjának részévé tegyük a Tanlet alkalmazást és az innovatív e-learning módszertant. A tartalomfejlesztés és a fejlesztési folyamatok végén elérkezett annak is az ideje, hogy a szakmai közönség szélesebb körben is megismerje az elért eredményeket.

Az egymástól tanulás (ahogy a projektben nevezzük: PLA, azaz a Peer Learning Activities) teszi igazán hitelessé és tartalmassá a disszeminációt, hiszen azok, akik részt vettek a projektben, személyes tapasztalataikon keresztül tudják átadni az információkat, miközben a kérdések, magyarázatok során a megszerzett tudásanyag bennük is mélyül, rögzül.

A tartalomfejlesztésbe bevontpedagógusok 2022. tavaszán egy-egy disszeminációs eseményt tartottak:

Az adaptációs folyamatban részt vevő 22 pedagógus 3 különböző régió 83 oktatási intézményében, összesen 187 tanárral ismertette meg a hét lépcsős fejlesztési folyamatot, az applikációt és a lezajlott projektet.

Ugyanakkor mi is, a „technikai fejlesztők”, számos új, a hétköznapi oktatásban lényeges, tantárgyspecifikus ismerettel gazdagodtunk, mely az alkalmazás és a módszertan továbbfejlesztésének alapját képezheti a jövőben.