A Seven Smart Steps projektben 2022. június 21-én került sor a magyarországi Új Esély Egyesület szervezésében a helyi PLA (peer learning activity) workshop megrendezésére, melynek célja a projekt eredményeinek bemutatása, népszerűsítése a térségben. A részt vevő szakemberek olyan tankerületi intézmények vezetői és tanárai voltak, melyek jellemzően hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkoznak.

A térségben az alkalmazás használatának kiterjesztése kiemelkedő jelentőséggel bír, a résztvevők segítségével ezt hatékonyabban tudjuk megvalósítani. A jelen lévő 20 fő gyakorlatilag lefedte a Siklósi és Mohácsi Járás általános iskoláit, így a projekt eredményei otthonra találhatnak a jövőben – legkevesebb 10, dél-magyarországi iskolában.

A workshop résztvevői pozitívan értékelték a digitális alkalmazást és módszertant, az applikáció és az elkészült tartalmak felhasználási lehetősége széleskörű; jó alternatívát biztosít a különböző oktatási célú felhasználásra, a hátrányos helyzetű gyerekek kreatív és inspiráló felzárkóztatására.