EduBot meeting Budapest

Márciusban Budapesten, az Interregió Fórum Egyesület szervezésében került sor az EduBot projekt második partnertalálkozójára

 

Ebben a projektben ez volt az első személyes nemzetközi partnertalálkozó, mely valamennyi projekt partnerünk aktív részvételével zajlott.

A tanácskozáson a résztvevők abban állapodtak meg, hogy a tananyag tesztelése pilot projekt keretében történik, várhatóan szeptember-októberben, és a tananyag főként az általános iskola matematika záróvizsgájára összpontosít. Az érintett intézményeket – iskolák, egyetemek, civil szervezetek – online és offline eseményeken tájékoztatjuk, és bevonjuk az aktívan érdeklődőket a tartalomfejlesztésbe.

A chatbot technológiát használjuk majd a diákokkal való kommunikációra és a széleskörű népszerűsítésre, de készül egy honlap is, amely minden hasznos információt tartalmaz majd a projekttel kapcsolatosan. A közösségi média felületeit – Facebook, LinkedIn – is felhasználjuk az innovatív oktatási módszer megismertetésére és népszerűsítésére. A kommunikációban hírleveleket és sajtóközleményeket is tervezünk rendszeres időközönként megjelentetni.

A partnerek meghatározták azokat a legfontosabb témákat, amelyeket a hatékony munkavégzés érdekében az oktatási szereplőkkel történő találkozókon érdemes lesz végigbeszélni:

  • részt vett-e korábban vegyes tanulási módszertani képzésen,
  • milyen digitális eszközöket használ az oktatáshoz,
    • hogyan választotta ki ezeket,
    • milyen módszerrel integrálja a digitális eszközöket az oktatásban,
    • milyen előnyöket lát jelenleg a vegyes tanulási eszközök használatában,
    • melyek a legnagyobb kihívások és nehézségek e téren.