LTHP Gúta

2023. március 10-én a Corvin Mátyás Alapiskolában, a Learn Then Play Review Conference-n mutatta be az iskola egy tanára, Ferenczi Szi Éva, feladatíró, tesztelő pedagógus, a projektben elért eredményeket. A szakmai megbeszélésen részt vett Dr. habil. PaedDr. Ing. Szőköl István, PhD., az Országos Közoktatási és Ifjúsági Intézet (NIVAM) képviseletében , Ing. Takács Imre, a helyi közös tanügyi hivatal képviseletében, a környező iskolák igazgatói, matematika szakos pedagógusai és szülők, a Speciális Alapiskola, valamint a Gúta TV is képviseltette magát.

Ferenczi Szi Éva röviden összefoglalta a program lényegét, a jelenlevők megismerkedhettek a kitűzött célokkal, betekintést kaptak a módszertanba is. Ezután kipróbálhatták az alkalmazást és az elkészült tananyagokat:  létrehoztunk számukra egy „tanulócsoportot”, így a jelenlévők jelszó és belépési kód segítségével felhasználóként léphettek be az applikációba. Mindenkinek nagyon tetszett a differenciálásra irányuló, szintugró tananyag és a LTHP alkalmazás gondolata. A felnőttek a gyerekekhez hasonlóan örömmel választották a sárkányt, mint hős karaktert és harcoltak a királyfival (a motivációs keretjátékot, mint a tanulást ösztönző eszközt építettük be a projektbe).

Sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött; bízunk abban, hogy a jelenlevők használni és ajánlani fogják a fejlesztést további pedagógusnak, szülőknek, ismerősöknek.