EduBot – Developing Key Competences Through Blended-Learning Metodology Based on AI Supported Chatbot Technology

 

A projekt időtartama: 2022.09.01. – 2024. 08.31.

Konzorciumi partnerek: Interregió Fórum Egyesület (HU), Instytut ADN (PL), Harghita County Council (RO), RegioNet (RO), Tandem n.o. (SK)

A támogatás maximális összege: 400.000 EUR

Projektazonosító: Erasmus+ Programme 2022-1-Hu01-KA220-SCH-000088299

A közoktatás szereplőinek Európa-szerte egyszerre kell szembenézniük a hatékony oktatást, tehetséggondozást igénylő társadalmi elvárásokkal és a korai iskolaelhagyás problémájával.

E kihívások megválaszolása új módszertani megoldásokat igényel, amelyek reflektálnak ezekre az szükségletekre, és elősegítik a tanulók személyes igényeihez alkalmazkodni képes adaptív oktatási folyamatok terjedését, miközben hozzájárulnak a fenti kompetenciák fejlesztéséhez és a tanulói motiváció területén is új eszközöket adnak a pedagógusok kezébe.

A projekt célja egy olyan adaptív oktatást támogató eszköz és ehhez kapcsolódó pedagógiai módszertan fejlesztése, amely hatékonyan használható az egyes tanulói csoportok leszakadását, motivációjuk elapadását és az ebből fakadó korai iskolaelhagyás jelenségét mérsékelni, ugyanakkor támogatni a tanulók olyan kompetenciáinak fejlesztését, amelyek a továbbtanulásban, illetve a később a munkaerőpiacra lépéskor egyaránt fontosak lehetnek.

A projekt célja továbbá a kidolgozott módszertani- és támogató eszközök tesztelése, éles oktatási környezetben való alkalmazása és széles körű adaptációjának elősegítése.

A Interregió Fórum Egyesület és konzorciumi partnerei az Erasmus+ Program keretében 2022 őszén pályázatot nyert a projekt támogatására.

A projekt online felületeken: