A vidéki vállalkozások kulturális és szellemi örökségre alapozott, fenntartható turisztikai termékfejlesztéséhez szükséges ismereteinek megteremtése  

(STORIE)

2018-1-HU01-KA202-047746

STORIE projekt- a vidéki vállalkozások ismereteinek a fejlesztése

Az Erasmus+ programból támogatott STORIE projekt célja 2018-2020 között a turizmusban és kapcsolódó szektorokban működő vidéki vállalkozások versenyképességének javítása. A STORIE online képzési felületet hoz létre és irányelveket határoz meg a vidéki vállalkozások képességeinek és tudásának fejlesztésére. A projekt célja a kulturális és szellemi örökségre alapozott fenntartható turisztikai termékek fejlesztésének a támogatása.

A projekt partnerségében 5 EU tagországból – Horvátországból, Ciprusról, Magyarországról, Litvániából és Spanyolországból – összesen 7, a vidéki turizmusban, képzési területen, tanácsadásban és kutatásban működő szervezet vesz részt.

Miért fontos?

A vidéki turizmus mintegy 1 millió embert foglalkoztat közvetlenül és közvetetten az Európai Unióban. A vidéki turizmus fejlesztése megállíthatja az elvándorlást a vidéki térségekből, segíti a környezetvédelmet, támogatja a tradicionális szakértelem megőrzését: fontos eszköz a kulturális és szellemi örökség megőrzésében és népszerűsítésében és jelentős számú helyi lakos és odalátogató életét teheti gazdagabbá.

Ugyanakkor a kis vidéki vállalkozások számára szükséges a fejlődés a hatékonyabb marketing, az erősebb helyi együttműködés és a termékfejlesztés területén annak érdekében, hogy képesek legyenek az adott térség értékes egyedi adottságaira építve életre szóló élményt adni a turistáknak.

A kutatásunkról

A projekt első lépése a vidéki vállalkozások képzési igényeinek a felmérése. A felmérés során a vidéki turisztikai szolgáltatók képzési szükségleteit mérjük fel, a minél eredményesebb STORIE képzési program fejlesztése érdekében.

További információkért kérjük, látogasson el a projectstorie.eu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?